• februari 07, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Blokker voegt het aanbod van de fysieke winkels en zijn webwinkel samen. Daardoor komen naar verwachting veertien arbeidsplaatsen te vervallen, zo maakt de winkelketen bekend.

De webwinkel en fysieke winkels opereerden tot nu toe nog los van elkaar. De online afdeling werd aangevoerd door Nextail, dat voor een snelle online groei moest zorgen. Als gevolg van de ontmanteling van Blokker Holding is ook Nextail opgeheven als aparte organisatie. Van de honderd mensen die bij Nextail werkten, zouden er zo’n veertig meegaan naar Blokker.

Eerder werd ook al besloten om het e-dc in Gouda te sluiten en het pand in Geldermalsen te verbouwen tot een ‘hypermodern omnichannel dc’. In het e-fulfilmentcenter werken zo’n vijftig mensen, waarvan het merendeel het aanbod zou krijgen om hun baan voort te zetten in Geldermalsen. Na de zomer moet de integratie van de twee dc’s zijn afgerond.

Bestelzuilen
Vorige maand werden de winkel- en e-commerceorganisatie al samengevoegd in één kantoorpand in Amsterdam. Blokker laat verder weten dat de bestelzuilen voor online bestellingen meer zichtbaar worden in de winkels en dat klanten meer keuze krijgen in bezorg- en ophaalmogelijkheden. Sinds kort kunnen waardepunten van Douwe Egberts al in de webshop gebruikt worden.

Blokker heeft inmiddels een adviesaanvraag over de nieuwe maatregelen ingediend bij de ondernemingsraad. De winkelketen zegt zoveel mogelijk medewerkers te willen herplaatsen binnen het bedrijf.
Op de foto bij dit bericht het filiaal van Blokker aan de Kleiweg in de binnenstad van Gouda.