• februari 01, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Eind juni zal naar verwachting een filiaal van Coop worden geopend in het nu nog leegstaande deel van de Nieuwe Marktpassage in de Goudse binnenstad. Dit zei makelaar Bram van Welie tegen het AD. Eerder meldde het bestuur van de Nieuwe Marktpassage dat het filiaal ‘in het eerste of tweede kwartaal van dit jaar’ open gaat.
In het deel waar de Coop komt zaten voorheen fietsenhandel Halfords en de modezaak Edcetera.
Er is nog wel een flinke verbouwing nodig want de entree van de passage aan die kant wordt veranderd en de passage krijgt een achteruitgang zodat bezoekers een rondje kunnen lopen.

Dit gedeelte van de binnenstad heeft de laatste jaren flink te lijden gehad van de leegstand. Niet alleen van de Nieuwe Marktpassage maar ook door het failliet van V&D met de inpandige La Place. Door de sluiting was een populaire doorgang van de Kleiweg door V&D naar de Nieuwe Marktpassage onmogelijk geworden. Dat merkten de winkeliers in de passage aan het sterk afgenomen aantal bezoekers.

Afgelopen dinsdagmiddag werd het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de Cheese-Experience in het voormalige Kazernegebouw tegenover dit deel van de Nieuwe Marktpassage. De initiatiefnemers verwachten dat deze attractie uiteindelijk jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers zal trekken. Ook daardoor zal dit gebied een enorme oppepper krijgen.