• februari 21, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Blokker Holding moet mogelijk miljoenen betalen nu Intertoys vanochtend door de rechter failliet is verklaard. De voormalige eigenaar van de speelgoedketen garandeert namelijk de verhuurders dat de huren tot het einde van de huurcontracten worden betaald, zo bevestigt een woordvoerder tegenover De Financiële Telegraaf.

Intertoys werd ruim een jaar geleden verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri. Daarbij is een garantie afgegeven voor de betaling van de huren van winkelpanden die bij derden worden gehuurd. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag van zo’n zeven miljoen euro dat Blokker Holding moet betalen als Intertoys failliet gaat.

Intertoys vroeg vorige week uitstel van betaling aan. Twee bewindvoerders werken samen met het management de details van de hervormingen uit. Topman Roland Armbruster heeft al aangegeven ‘veel winkels te willen overhouden’.

Vorige week werd al bekend dat de familie Blokker de koper van de gelijknamige winkelketen een ‘substantieel bedrag’ wil meegeven. Er wordt zelfs via bronnen een bedrag van € 250 miljoen genoemd. Er wordt met een twaalftal zogenoemde private equity-partijen gesproken over een overname.
In Gouda zit een filiaal van Intertoys aan de Nieuwe Markt 70. Dat pand staat al een paar maanden te huur via Frisia Makelaars in Den Haag.