• februari 15, 2017
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Restaurant Scheeps aan de Westhaven in de binnenstad van Gouda is met ingang van heden – 15 februari – onverwacht gesloten. Volgens eigenaar Tom van Velden was het financieel niet meer haalbaar langer open te zijn.
Scheeps heeft een lange geschiedenis in Gouda. In 1996 openden Tom en zijn – inmiddels overleden – vader Hans van Velden een visrestaurant onder de naam Scheeps in de Koster Gijzensteeg. Dat was een groot succes en het restaurant groeide daar snel uit zijn jasje.
Na de sluiting van Hotel Het Blauwe Kruis aan het begin van de Westhaven verhuisde het restaurant daar naar toe in 2002.
‘Met ingang van vandaag, woensdag 15 februari, is Restaurant Scheeps genoodzaakt de deuren te sluiten. Wij willen u bedanken voor het vertrouwen dat u ruim twintig jaar in ons heeft gehad’, zo schreef en plaatste eigenaar Tom van Velden vandaag een afscheidspost aan zijn klanten op de facebookpagina van zijn restaurant Scheeps. In het AD zegt Van Velden dat de sluiting intern al een tijdje bekend was. Gisteren was het restaurant met speciale Valentijnmenu’s nog gewoon open.
Met de sluiting verliest de Goudse binnenstad een restaurant van naam.
En de sluiting toont opnieuw aan dat het voor veel ondernemers in de horeca en detailhandel – niet alleen in Gouda – een gevecht is en blijft om te bestaan.