• januari 10, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Een overgrote meerderheid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein heeft ingestemd met het plan voor een vernieuwing. Daardoor kan volgend jaar begonnen worden aan de verbouwing, waarmee een investering van bijna twintig miljoen euro is gemoeid.

Het plan zet vooral in op de verbetering van de ‘kwaliteit, beleving, uitstraling en verblijfswaarde’ van het winkelcentrum. Daarnaast komen er vijfduizend vierkante meters aan winkelvloeroppervlak en driehonderd parkeerplaatsen bij. “Winkelcentrum Zuidplein is een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland en heeft de potentie in de komende jaren de lokale en regionale aantrekkingskracht aanmerkelijk te vergroten”, zegt het bestuur van de VvE.

Het Zuidplein heeft naar eigen zeggen weinig last gehad van de moeilijke retailmarkt in de afgelopen jaren en is erin geslaagd een constante stroom van bijna elf miljoen bezoekers per jaar te genereren. De verwachting is dat dit aantal na de upgrading en de realisatie van het project Hart van Zuid, met nieuwe functies en een versterking van het openbaar vervoerknooppunt, ‘aanzienlijk’ zal toenemen.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat het Zuidplein een ingrijpende vernieuwing krijgt. In de komende anderhalf jaar wordt het upgradingsplan verder uitgewerkt. De verbouwingswerkzaamheden starten in het voorjaar van 2020 en zijn naar verwachting medio 2021 afgerond.
Plannen voor vernieuwing van het winkelcentrum waren er al sinds november 2017.