ondernemersgouda@gmail.com

Koopzondagen

Met ingang van 1 oktober 2013 is de regeling rond openstelling op zon- en feestdagen in Gouda veranderd door de wijziging van de landelijke Winkeltijdenwet. Daarnaast hebben B&W nadere invulling aan koopzondagen gegeven.

Sinds 1 oktober 2013 mogen alle winkels in Gouda iedere eerste zondag van de maand open. Ook mogen alle winkels alle zondagen open in december en mogen ze open tijdens feestdagen. Alleen op Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag moeten de winkels verplicht dicht.

Sommige winkels mogen alle zon- en feestdagen open, met uitzondering van 1e Kerstdag, 1e Paasdag en 1e Pinksterdag:
- Perifere detailhandel (zoals bijv. bouwmarkten, meubelzaken, tuincentra) en detailhandel op perifere locaties, te weten: Goudse Poort, Gouwespoor, Kromme Gouwe en Gouwestroom
- Winkels met overwegend typisch Goudse en/of op toeristen gerichte producten
- Winkels van alle branches die vallen onder de categorie dagelijkse verzorging. Hiertoe behoren de volgende branches: apotheek, bakker, slijter, groente en fruit, drogist, koffie en thee, kaas, haarproducten, parfumerie, slager, minisuper, tabak, vis, toko, reform, vlaaien, wijnen en zoetwaren.

Winkelopenstelling op koopzondagen in Gouda is toegestaan van 09.00 tot 18.00 uur.

Reguliere koopzondagen 2018 (1e van de maand met eind november en december extra zondagen)

Zondag 7 januari
Zondag 4 februari
Zondag 4 maart
Maandag 2 april (2e Paasdag met paasontbijt in de binnenstad)
Zondag 8 april
Zondag 6 mei
Donderdag Hemelvaartsdag 10 mei
Zondag 3 juni 
Zondag 1 juli
Zondag 5 augustus
Zondag 2 september
Zondag 7 oktober
Zondag 4 november
Zondag 25 november (onder voorbehoud)
Zondag 2 december
Zondag 9 december
Zondag 16 december
Zondag 23 december
Zondag 30 december

 

 

Koopavonden

De wekelijkse koopavond in de binnenstad van Gouda is de donderdag. De winkels zijn dan open van 19.00 tot 21.00 uur. Veel winkels blijven overigens ook tussen 17.30 of 18.00 uur tot 19.00 uur open.

Het succes van de koopavond - niet alleen in Gouda maar overal - berust voor een groot gedeelte op het feit dat zoveel mogelijk winkels open zijn. De S.O.G. roept daarom steeds alle ondernemers op waar mogelijk open te gaan. Niets is zo vervelend voor consumenten dan voor een dichte winkeldeur te staan terwijl de verwachting was dat die deur open zou zijn.
Door heel Nederland worden in de detailhandel discussies gevoerd hoe het verder moet met koopavonden omdat het bezoek aan een koopavond vrijwel overal zeer sterk is teruggelopen, ongeacht of de koopavond op donderdag of op vrijdag wordt gehouden. Ook in Gouda wordt die discussie gevoerd. De meningen blijven echter sterk verdeeld.

Bijzondere koopavonden 2018

Nog niet bekend