• februari 19, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Action kampt in meerdere winkels met lege schappen als gevolg van logistieke problemen. De discounter loopt tegen de keerzijde van zijn snelle groei aan, zeggen meerdere bronnen rond de discounter tegenover Quote. “Het openen van nieuwe winkels lukt nog wel, maar ervoor zorgen dat het ook goed loopt niet.”

Bij een ronde langs winkels in de regio Amsterdam werden talloze lege schappen aangetroffen. “De enorme groei in winkels en geografie zet veel druk op onze supplychain”, zegt een woordvoerster van Action. De discounter werkt volgens haar hard aan een oplossing. Zo komen er nog vijf Europese distributiecentra bij en werkt Action aan het ‘versterken van de planningscapaciteit door middel van nieuwe processen, systemen en verdere versterking van ons team’.

De problemen zijn daarmee niet opgelost, zeggen insiders. “Het bedrijf groeit eigenlijk harder dan het aankan”, zegt een van hen. Volgens een ander hapert het in ‘significante delen van het systeem’.

Vorig jaar werd al duidelijk dat Action vorig jaar twintig winkelopeningen heeft moeten uitstellen als gevolg van logistieke problemen. Die vestigingen worden in het eerste kwartaal van dit jaar alsnog geopend. “Dat is een bewuste keuze geweest om geen onnodige druk op de distributieketen te leggen”, aldus een woordvoerder van eigenaar 3i.

In 2011 werd 3i voor vijfhonderd miljoen euro eigenaar van Action. Inmiddels is de retailer volgens de investeerder zo’n zes miljard euro waard. De discounter was in 2017 goed voor 3,4 miljard euro omzet. Op de middellange termijn streeft de Nederlandse winkelketen naar tien miljard.
In Gouda zit een vestiging van de Action aan de Goudkade. Omdat de Action op een bedrijventerrein buiten de binnenstad zit, gelden daar andere openingstijden dan voor winkels in de binnenstad. Dat heeft onder meer tot gevolg dat de Action 7 dagen per week open mag. En dat doet de Action ook. Wie op zondagen bij de Action in Gouda langsgaat, ziet meestal lange rijen voor de kassa.