• november 29, 2018
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Een grote meerderheid van vastgoedeigenaren en ondernemers in Rotterdam heeft zich uitgesproken voor een zogenoemde BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). Daardoor kan de binnenstad de komende vijf jaar rekenen op een minimale jaarlijkse investering van 1,2 miljoen euro.

De BIZ is een initiatief van binnenstadsvereniging Urban Department Store (UDS) en wordt op 1 januari van kracht. Het geld gaat onder meer naar een hoger onderhoudsniveau, veiligheid, marketing en promotie. Dankzij de regeling kan de stichting niet alleen zijn bestaande werk beter doen, maar volgens voorzitter Rob Vester ook ‘nieuwe wegen inslaan’. Daarmee kan volgens hem de winkelfunctie in de Rotterdamse binnenstad versterkt worden. “We hebben nu vijf jaar de tijd om te werken aan de meest vernieuwende binnenstad van de Benelux.”

De investeringen worden gedaan door de ondernemers en pandeigenaren zelf en het geld wordt beheerd door de gemeente Rotterdam, die zelf niet bijdraagt. Zogenoemde ‘free riders’ worden uitgebannen, wat inhoudt dat alle bedrijven die profiteren van de gedane investeringen daar aan moeten bijdragen.

Rotterdam wil binnen vijf jaar tijd vijftien procent meer klanten in de binnenstad krijgen. Verder wil UDS succesvolle evenementen, zoals Black Friday, verder uitbreiden.