• december 10, 2018
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Peek & Cloppenburg start ‘in de nabije toekomst’ met online verkoop in Nederland. Dat maakte de Duitse modeketen bekend bij de presentatie van zijn resultaten over het afgelopen boekjaar.

De Nederlandse webwinkel is onderdeel van de strategie om verder te digitaliseren en het bereik met e-commerce uit te breiden. Wanneer de webshop er precies komt, is niet bekendgemaakt. Momenteel is Peek & Cloppenburg online actief in Duitsland, Oostenrijk en Polen. De retailer had ooit zestig winkels in Nederland, maar is nu alleen nog gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Zo’n 18 jaar geleden was een vestiging van P&C ook gevestigd aan de Kleiweg in de Goudse binnenstad.

Peek & Cloppenburg deed vorig jaar vooral goede zaken in het buitenland, waar de omzet met dertien procent toenam tot 735 miljoen euro. Vooral in Oost-Europa werd meer verkocht. De omzet in Duitsland bleef vrijwel stabiel met net geen anderhalf miljard euro. De ebitda (= de brutowinst voor belastingen en rente) kwam uit op 86 miljoen euro, met een marge van 5,8 procent. Het lopende boekjaar verwacht Peek & Cloppenburg vergelijkbare resultaten.

Het modehuis zegt verder dat de verkopen vooral in de grotere winkels tegenvielen, waarop maatregelen worden aangekondigd. Zo wordt gedacht aan het verkleinen van vestigingen en onderverhuur van winkelruimte.
In Amsterdam is Peek & Cloppenburg gevestigd aan de zijkant van dit gebouw op de Dam.