• februari 06, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper, Ici Paris XL en Pour Vous hebben hun omzet in 2017 met 3,6 procent opgeschroefd. De formules van A.S. Watson waren goed voor 2,9 miljard euro omzet, zo blijkt uit de jaarrekening van het drogisterijconcern. RetailNews bericht hierover.

Het merendeel van de omzet wordt in Nederland behaald. In ons land ging de omzet met 3,5 procent omhoog naar 2,2 miljard euro. In België groeiden de winkelketens ongeveer even hard en kwam de omzet uit op 687,2 miljoen. De omzet uit Luxemburg (9,1 miljoen), Duitsland (twee miljoen) en Frankrijk (3,5 miljoen) ligt beduidend lager.

De winst van A.S. Watson liep in 2017 opnieuw licht terug. Onderaan de streep bleef een bedrag van 244,4 miljoen euro over, tegenover 252,1 miljoen een jaar eerder. De retailer spreekt in het jaarverslag van een hoge druk op de verkoopprijs door een agressieve prijsstrategie bij supermarkten, drogisterijen en andere retailers.

Het aantal winkels steeg in 2017 van 1.633 naar 1.675. De investeringen in nieuwe en bestaande winkels wordt naar eigen zeggen gefinancierd met eigen middelen. Alle formules zijn bezig met de uitrol van nieuwe winkelconcepten. Voor het afgelopen jaar ging het concern uit van een gelimiteerde omzetgroei, doordat de consumentenbestedingen in de branche achterbleven.

De cijfers hebben alleen betrekking op de activiteiten van Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper, Ici Paris XL en Pour Vous. A.S. Watson is wereldwijd actief met formules als Rossmann, The Perfume Shop, Superdrug en Watsons. Het concern maakt onderdeel uit van CK Hutchison Holdings uit Hongkong.

In Gouda zijn twee vestigingen van ICI Paris XL: in winkelcentrum Bloemendaal en in de binnenstad aan de Hoogstraat. Filialen van het Kruidvat zijn te vinden in de binnenstad aan de Kleiweg en in de Nieuwe Marktpassage. Ook zitten er twee filialen in resp. winkelcentrum Bloemendaal en winkelcentrum Goverwelle. Een filiaal van de Trekpleister zit in de binnenstad aan de Markt. Dat filiaal wordt momenteel grondig verbouwd.