• december 01, 2018
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De overname van de HEMA door de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn is afgelopen vrijdag afgerond. De winkelketen zegt zich nu volledig richten op zijn strategische plannen voor de komende jaren, die als doel hebben om HEMA verder te laten groeien en de schulden te verlagen.

De overname van HEMA door Ramphastos Investments heeft naar eigen zeggen geleid tot lagere schulden en meer liquiditeit en ruimte om de strategische plannen uit te voeren. Boekhoorn vertelde bij de overname al honderd miljoen euro aan leningen te hebben afgelost en HEMA een acute kapitaalinjectie van veertig miljoen euro te geven.

De retailer zegt zijn financiële positie verder te willen verbeteren. Verder is HEMA met de komst van Boekhoorn van plan om meer te investeren in de kernmarkten Nederland en België, e-commerce en internationale uitbreiding. Het bedrijf groeit naar eigen zeggen ‘van een keten met eigen winkels naar een merk met brede internationale erkenning’. HEMA wil die transitie stimuleren door het aantal internationale partners uit te breiden.

Verdere plannen onder de nieuwe eigenaar worden komend voorjaar bekendgemaakt. Financiële details over de overname worden nog altijd niet bekendgemaakt.