• december 03, 2018
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Rabobank Gouwestreek en Rabobank Krimpenerwaard gaan per 1 februari 2019 samen verder als Rabobank Hollandse IJssel. De nieuwe naam is geïnspireerd op de rivier de Hollandsche IJssel, die precies door het midden van het nieuwe werkgebied stroomt en de Gouwestreek met de Krimpenerwaard verbindt. Op 26 november hebben de ledenraden van beide banken unaniem vóór de samenvoeging gestemd.

Eén krachtige Rabobank
De Rabobank meldt het volgende in een persbericht: ‘Kennis, kunde en kwaliteit bundelen om met gedrevenheid in te spelen op de versnelling van de digitale beweging en tegelijk lokaal betrokken blijven bij het economische, sociale en culturele leven in de regio, dát is het doel van de samenvoeging tot één krachtige Rabobank.
Eén Rabobank Hollandse IJssel betekent slagkracht voor de toekomst en zorgt ervoor dat de bank zich blijvend actief kan inzetten in de regio. Persoonlijk en betrokken, vanuit de kenmerkende coöperatieve gedachte die zo sterk bij ons hoort.
Als sterke lokale bank – de belangrijkste pijler onder de coöperatie – blijven wij geworteld in de lokale gemeenschappen, en maatschappelijk dichtbij. Onze marktteams blijven lokaal inspelen op de behoeften van klanten en leden. Dat gebeurt waar mogelijk vanuit wederkerigheid: kunnen we iets voor elkaar betekenen? Een vitale, leefbare en economisch groeiende regio is immers in het belang van iedereen in het werkgebied van Rabobank Hollandse IJssel.’

Directieteam van Rabobank Hollandse IJssel
De directie van de nieuwe bank zal bestaan uit Judith Cok, directievoorzitter en Erik van den Broek, directeur Bedrijven. Ed Brouwer wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen. Samen met de medewerkers gaan zij de klant bedienen en ‘invulling geven aan de maatschappelijke ambities’, aldus de bank. De huidige directieleden van Rabobank Gouwestreek, Hans Telkamp en Caspert van der Wel, krijgen een andere functie binnen de Rabobank-organisatie.