• april 24, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Lidl opent binnenkort in Huizen een winkel die moet bijdragen aan het behoud van de bijenpopulatie. Het is voor het eerst dat de discounter een ‘bij-vriendelijke’ vestiging opent. Dit schrijft RetailNews.

De winkel in Huizen heeft onder meer een bijenhotel, veel groen in de omgeving en ook op het dak. Met die groenvoorzieningen worden bijen aangetrokken. Daarnaast stelt de supermarktketen klanten in staan statiegeld te doneren voor het behoud van de bijenpopulatie. Met het geld worden in heel Nederland bij-vriendelijke bomen geplant.

Lidl werkt naar eigen zeggen al anderhalf jaar aan het welzijn van bijen, door onder meer gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en meer bloemrijke gebieden te creëren. De supermarktketen werkt daarvoor samen met project Nederland Zoemt, dat zich inzet voor bescherming van bijen.

Lidl is niet de eerste retailer die zich sterk maakt voor behoud van bijen. Eerder kondigden Albert Heijn en Jumbo al stappen aan, onder meer door over te stappen op groenten en fruit die minder schadelijk zijn voor de insecten.
Er zijn meer acties voor het behoud van de bijenstand. Zo was afgelopen 22 april de eerste Nationale Zaaidag.