KPN voegt zijn verschillende merknamen samen om telefonie- en internetdiensten zo veel mogelijk onder één vlag aan te bieden. Dat betekent onder meer het einde voor 29 winkels van Telfort, die vanaf vandaag de deuren permanent gesloten houden.

Circa 200 winkelmedewerkers moeten naar een andere baan uitkijken. Voor een deel van hen is elders binnen KPN werk gevonden, zo laat een woordvoerster weten. De site en app voor Telfort blijven voorlopig wel in de lucht.

Telfort werd in de jaren negentig opgericht door de Nederlandse Spoorwegen en British Telecom, waarna het telecombedrijf meermaals van eigenaar wisselde. KPN kocht de onderneming in 2005 van zakenman Marcel Boekhoorn en investeerder Greenfield Capital.
Onder de vorig jaar aangetreden topman Maximo Ibarra wil KPN, dat kampt met een grotendeels verzadigde markt, zijn structuur vereenvoudigen. Naast Telfort zullen daarom op termijn ook de merken Yes Telecom en XS4ALL verdwijnen.

Op de website van KPN is er een kort bericht aan gewijd om mogelijke verwarring voor de consument te voorkomen. ‘Er is gisterenavond onjuiste berichtgeving in de media over het samengaan van Telfort met KPN verschenen. Je kunt alle Telfort services en diensten gewoon blijven gebruiken. Alleen kun je vanaf 1 mei geen nieuw Telfort abonnement meer afsluiten. Wil je een extra abonnement afsluiten? Dan ben je vanaf nu welkom bij KPN’, zo staat op de site te lezen.

In Gouda zat een Telfort-winkel aan de Kleiweg 82 (zie foto), maar die is medio vorig jaar al gesloten.