• juli 14, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Naar verwachting worden maximaal acht biedingen op HEMA uitgebracht. Dat schrijft De Financiële Telegraaf op basis van gesprekken met betrokkenen.

Partijen die geïnteresseerd zijn moesten uiterlijk afgelopen maandag een bod uitbrengen. De schuldeisers van de winkelketen hebben in totaal ruim vijftig partijen aangeschreven, van wie er acht serieuze interesse hebben. Bekend is dat Blokker-eigenaar Michiel Witteveen, de Nederlandse investeerder Parcom en het Amerikaanse Flacks grote belangstelling hebben voor de HEMA. Ook Ahold Delhaize zou een bod overwegen.

Naast deze vier zijn er twee burgerinitiatieven die deze week een plan naar de schuldeisers sturen. Fans van HEMA zouden het bedrijf daarbij via aandelen in handen willen krijgen.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee kwam er een einde aan een periode van ruim anderhalf jaar onder miljardair Marcel Boekhoorn.