• juli 09, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Ahold Delhaize overweegt een bod uit te brengen op HEMA. Het supermarktconcern heeft daartoe zakenbank Lazard in de arm genomen, meldt het FD.

Ingewijden zeggen tegen de krant dat Ahold Delhaize wil voorkomen dat concurrent Jumbo met HEMA aan de haal gaat. Jumbo werkt al samen met het warenhuis. Zo komen er in alle zevenhonderd supermarkten schappen met non-food artikelen en nam Jumbo zeventien winkels over van HEMA. Financieel topman Ton van Veen van Jumbo zei recent dat zijn bedrijf geen plannen heeft om HEMA te kopen.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij kregen alle aandelen in handen, in ruil voor het wegstrepen van driehonderd miljoen aan schulden. Daarmee raakt Marcel Boekhoorn de keten na anderhalf jaar kwijt. De schuldeisers willen HEMA doorverkopen. Eerder zei Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker al dat hij nog steeds interesse heeft in HEMA. Dat geldt ook voor een consortium rond de Nederlandse investeringsmaatschappij Parcom. Deze week meldde ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Flacks Group uit Miami zich.