• april 14, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Boze marktkooplieden die zogenaamde niet-essentiële producten verkopen voerden dinsdag 13 april actie op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden dat hun stem veel te weinig wordt gehoord in de coronacrisis.

Al ongeveer een halfjaar zijn alleen kramen met voedingsmiddelen op de markten toegestaan. De duizenden ondernemers van non-food als beddengoed, gordijnen en kledingstoffen staan al die tijd buitenspel. Marktkoopman Paul Bol, organisator van het protest, vindt dat belachelijk. “Op de markt in de buitenlucht is het hartstikke veilig, als je de regels maar naleeft. Je ziet het hier op de markt in Eindhoven hoe netjes alles gaat”, zegt hij tegen de NOS.

Het zit Bol vooral dwars dat marktkooplieden in de media en door de politiek consequent worden genegeerd. “Zo lijkt het wel. We worden nauwelijks genoemd. Het is gewoon genoeg. Het is net alsof wij nergens bij horen.”

Woensdag dient een kort geding van de branchevereniging tegen de Staat. De CVAH (de vereniging van ambulante handel) wil dat de non-food-kramen weer worden toegelaten.
En terecht, want veel kleine winkels zijn inmiddels weer gewoon open voor alle klanten die ook zonder die (meestal onwerkbare) afspraak-regel weer gewoon kunnen winkelen.