• november 08, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

America Today opent deze week een winkel in de toekomstige Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. Op 15 november worden de deuren van een nieuwe winkel in Alkmaar geopend.

Beide winkels beschikken over slimme apparatuur, zoals een mobiel kassapunt, en behoren tot de grotere filialen van het Nederlandse kledingmerk. De winkel in het shoppingcentrum in Leidschendam heeft een oppervlakte van 440 vierkante meter en heeft twee verdiepingen. De winkel in Alkmaar beslaat nog net geen 400 vierkante meter.

Eerder dit jaar werd zusterketen Coolcat failliet verklaard, waarna het bedrijf bij America Today werd ondergebracht. Ook America Today heeft het moeilijk, al is de keten met een ebitda van 2,7 miljoen de meest succesvolle formule van moederbedrijf Coolinvestments. De focus ligt nu op grotere steden en uitbreiding naar Duitsland, liet ceo Peter van Kampen eerder weten aan RetailTrends.

In de binnenstad van Gouda zit een vestiging van America Today op de kop van de Kleiweg. Aan de Hoogstraat was een filiaal van CoolCat gevestigd (zie foto). Dat sloot eind vorige maand na het faillissement.