• april 19, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De kaasmarkt van afgelopen donderdag 18 april duurde eenmalig tot 15.00 uur. Dat gebeurde omdat een Amerikaanse filmploeg tussen 14.00 en 15.00 uur opnames wilde maken voor een populair televisieprogramma. Zowel het camerateam als de gemeente Gouda wilden niet vertellen om welk programma het precies gaat. Alleen werd gemeld dat het gaat om een romantisch zogenoemd reality-programma dat in de VS gewoonlijk wordt bekeken door tien miljoen mensen. Deze website wil ook de geheimhouding niet schenden, maar Amerikaanse toeristen die de cameraploeg en deelnemers bezig zagen zeiden direct te weten om welk programma het gaat.

Rond 14.30 uur kwam een indrukkende cameraploeg de kaasmarkt op lopen voorafgegaan door drie mannelijke en één vrouwelijke deelnemer aan het programma. De vrouw deed met een van de boeren het beroemde handjeklap waarbij uiteindelijk samen tot een prijs per kilo kaas werd gekomen.
In de Waag wogen de drie mannelijke deelnemers onder het toeziend oog van de Waagmeester de kazen die gezamenlijk 124 kilo bleken te wegen.
Na afloop ging het deelnemers-team met één kaas van ongeveer tien kilo naar huis.

De kaas- en ambachtenmarkt van afgelopen donderdag werd zeer druk bezocht. Van bezoekers werd vernomen dat rond 10.00 uur parkeerterrein Klein Amerika helemaal vol stond. Iemand was speciaal het aantal campers op Klein Amerika gaan tellen. Hij meldde deze website dat hij er 80 had geteld.
Rond 10.30 uur stond er vanaf de McDonald’s bij het Hamstergat al een file van auto’s met bezoekers die de binnenstad in wilden. Diverse medewerkers aan de kaasmarkt vertelden dat ze het in al die jaren nog nooit zo vroeg in het seizoen zo druk hadden gezien.