• maart 13, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

België heeft drastische maatregelen afgekondigd vanwege het coronavirus. Ook de detailhandel merkt dat. In het weekend mogen alleen supermarkten en apotheken de deuren openen. Andere winkels, waaronder kledingwinkels, moeten dichtblijven.

Alle restaurants en cafés in België gaan vanaf vrijdagnacht dicht en alle lessen in scholen zijn opgeschort. Ook alle evenementen zijn afgelast. De maatregelen gelden in elk geval tot 3 april, het begin van de paasvakantie.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen zegt begrip te hebben voor de verplichte sluiting van horeca en winkels. “We begrijpen dat deze bijkomende maatregelen op korte termijn economische hinder zullen opleveren”, zegt ceo Pieter Timmermans in een persbericht. “Maar we benadrukken dat een snel en kordaat optreden een verdere escalatie van deze epidemie kan vermijden, waardoor een veel grotere economische schade op lange termijn kan vermeden worden.”

Ook in Gouda worden maatregelen genomen. Zo zijn de schouwburg, de meeste kerken en het museum voorlopig gesloten. Diverse restaurants en andere horecagelegenheden in Gouda roepen hun gasten op om niet te komen als ze verkouden zijn en om bij binnenkomst in het restaurant hun handen eerst te ontsmetten.