• april 05, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het was vandaag de eerste zondag van de maand en dat betekende een koopzondag in de Goudse binnenstad. Met een zonnetje erbij werd het rond 16 graden.
Maar door de coronacrisis was de binnenstad verlaten. Ongeveer vijf winkels waren open: één in de Nieuwe Marktpassage, drie aan de Markt en één aan de Lange Tiendeweg.
Op de Markt stonden de terrassen er leeg en verlaten bij. Veel politie en handhavers op de been om te zorgen dat mensen zich hielden aan het samenscholingsverbod. Een paar incidentele toeristen zaten een drankje te nuttigen op de rand van de bomenbakken. Net als een aantal bewoners en ondernemers uit de binnenstad die met elkaar bij zo’n bomenbak een praatje maakten.
Een paar kinderen waren aan het voetballen. Er hing een bijna onwezenlijke sfeer. In de Wijdstraat was een speciaal spandoek met een religieuze oproep voor ‘hoop rond Pasen’ van de gevel gewaaid. Symbolischer kon het allemaal niet zijn.
Morgen – maandag 6 april – gaat de derde week in van een bijna ‘lock-down’ voor winkels en horeca.
Veel ondernemers en hun werknemers maken zich hele grote zorgen hoe het nu verder moet. Ook ontstaan discussies op straat, rond de bomenbakken op de Markt vanmiddag, maar ook in de media of de nu door de rijksoverheid gekozen weg wel de juiste weg is.
Het blijven onzekere tijden. Blijf onze website volgen. En zoals de insteek van de ondernemers van de Goudse binnenstad altijd is, is geweest en zal blijven: blijf positief!!