• augustus 07, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Blokker brengt een deel van zijn retourstromen onder bij techbedrijf BuyBay. Hierbij gaat het onder meer om de verwerking en herverkoop van geretourneerde producten. Voorheen had de winkelketen dit zelf geheel in handen.

Een woordvoerder zegt de reden achter de uitbesteding niet precies te weten, maar volgens hem wordt er momenteel hard gewerkt aan het intensiveren van de retourstromen van Blokker. “We hebben onlangs geïntroduceerd dat geretourneerde producten in onze webwinkel met korting worden verkocht.” Bij sommige producten kan de consument nu naast een nieuw product kiezen voor een product dat eenmaal retour is gekomen uit een eerdere verkooptransactie. “Dit wordt dan bijvoorbeeld met twintig of dertig procent korting verkocht.”

BuyBay wil teruggestuurde producten een tweede leven geven. Het bedrijf helpt retailers, fabrikanten en distributeurs deze producten te verwerken en weer te verkopen aan nieuwe consumenten. BuyBay wil jaarlijks tussen de 160 duizend en tweehonderdduizend matches maken tussen retourproduct en nieuwe kopers.