• juni 30, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De winkels van Blokker en Big Bazar zijn de eerste maanden van de coronacrisis goed doorgekomen, zonder dat daarbij een beroep is gedaan op steunmaatregelen van de overheid. Ook zijn leveranciers en verhuurders doorbetaald.

“Dat is voor een oer-Hollandse onderneming iets om trots op te zijn”, aldus Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, Big Bazar, Miniso en speelgoedwinkelketen Intertoys bij de publicatie van de jaarcijfers over 2019.

In het afgelopen jaar werd het verlies met 200 miljoen euro teruggebracht tot 144 miljoen euro, de omzet daalde van 817 miljoen euro tot 544 miljoen euro. Dat laatste is het gevolg van de verkoop van ketens zoals Marskramer en de sluiting van verlieslatende winkels.

In de tweede helft van dit jaar wordt speelgoedketen Intertoys volledig geïntegreerd binnen de groep. Dat gaat om 130 winkels, tachtig franchisefilialen en elfhonderd werknemers. De keten werd in september vorig jaar teruggekocht.

Volgens Michiel Witteveen, de ceo van Mirage, zijn de doelstellingen over 2019 gehaald en is op sommige fronten beter gepresteerd dan verwacht. “Ons eigen vermogen is met 64 miljoen euro weer positief en ziet er een stuk gezonder uit dan een jaar eerder.”