• januari 23, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Bol.com start vandaag met de verkoop van kleding. De online-gigant werkt daarvoor samen met de webshop About You, maar ook met bekende merken zoals Jack & Jones, C&A, Miss Etam en Zeeman.

De nieuwe zet van bol.com werd eind vorig jaar al naar buiten gebracht door ingewijden. De webshop zou zich met de verkoop van kleding willen voorbereiden op de komst van Amazon naar Nederland, die vorige week werd aangekondigd.

Tegen NU.nl spreekt bol.com-directeur winkels Margaret Versteden van een ‘langgekoesterde wens’, die verder niets te maken heeft met de uitbreiding van Amazon.nl (met onder meer de categorie kleding). “Dat wij nu beginnen is echt toeval”, aldus Versteden. “We werken hier al jarenlang naartoe.”

Sinds 2015 verkoopt bol.com al sportkleding. De webshop hoopt naar eigen zeggen nu ook op het gebied van mode een grote speler te worden. “Met About You halen we meteen duizenden merken binnen”, zegt Versteden tegen de nieuwssite. Aan het einde van dit jaar moeten er een half miljoen modeartikelen worden aangeboden op de webshop; nu zijn het er ‘honderdduizenden’.