• februari 18, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Nederlandse binnensteden moeten snel weer open met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen. Die oproep doen de centrummanagers van Nederland. ‘We kunnen onze centra niet langer verder zien afbreken.’ Dit schrijft het AD.

Centrummanager Hans van Aalst van Gouda en Dongen en Maikel Gijzen van Amersfoort en Steenbergen hebben hun collega centrummanagers in het land opgeroepen de noodkreet te steunen en zo gezamenlijk op te trekken richting politiek Den Haag. De landelijke overheid biedt nog altijd geen perspectief, vinden ze.

Er moet echt op korte termijn iets gebeuren. Sommige ondernemers zitten dusdanig in de problemen dat ze niet meer weten wat te doen.
Volgens Van Aalst is het een misvatting dat de steunmaatregelen toereikend zijn. ‘Als je elke dag twee sneetjes brood nodig hebt om te overleven en je krijgt er maar een, dan val je uiteindelijk toch om. Waarom moet een kledingzaak dicht terwijl ze daar de coronamaatregelen goed kunnen handhaven, vaak beter dan in supermarkten. Leg dat eens uit. Restaurants hebben enorm geïnvesteerd in spatschermen en dergelijke. Laat ondernemers ondernemen.’

Van Aalst zegt al veel reacties te hebben gehad uit het hele land. De noodkreet vanuit de binnensteden gaan ze via allerlei kanalen doorgeven aan de politiek. ‘Dat gezamenlijke is belangrijk. Veel brancheorganisaties hebben zich al laten horen. Wij als centrummanagers staan voor de binnensteden en we zien dat het zo niet langer kan.’