• september 02, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Coolcat wordt op 1 oktober geopend als webshop voor kinderkleding. Daarbij wordt gemikt op jongens en meisjes tussen vier en twaalf jaar oud.

De naam van de nieuwe webwinkel is Coolcat en krijgt niet, in tegenstelling tot eerder gemeld, de toevoeging ‘junior’. De focus van de collectie komt te liggen op naar eigen zeggen ‘vanouds sterke en populaire’ productgroepen, zoals jassen, jeans, sweatshirts en t-shirts. Naast de eigen webwinkel zal de kleding van Coolcat verkocht worden via Wehkamp.

Coolcat werd na het faillissement eerder dit jaar ondergebracht bij zusterketen America Today. Daarop is in de fysieke winkels gestart met een leegverkoop. De verwachting is dat volgende maand de laatste vestigingen hun deuren sluiten. Plannen om onder een andere naam een nieuwe winkelketen in de panden te starten, waar eerder sprake van was, zijn voorlopig op de lange baan geschoven.

Coolcat wordt in principe een online speler, maar krijgt ook enige fysieke aanwezigheid. Zo komt er een shop-in-shop bij een nieuwe America Today-winkel die binnenkort opengaat in Alkmaar. Mogelijk komen er meer shop-in-shops, zegt mede-eigenaar Jonathan Kahn, een van de zonen van oprichter Roland Kahn. Een terugkeer met eigen fysieke winkels voor Coolcat staat volgens hem niet op de planning. “Maar we sluiten niets uit.”

Op de foto de vestiging van Coolcat aan de Hoogstraat in de binnenstad van Gouda.