• november 15, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Warenhuis De Bijenkorf heeft tientallen werknemers ontslagen en een dure lichtshow geannuleerd om kosten te besparen. De Bijenkorf leek de positieve uitzondering onder de warenhuizen, maar voorziet moeilijke tijden. Dit meldt de Telegraaf.
Dat schrijft het bedrijf in een intern document, dat in handen is van het FD.

‘Het retail-landschap is onrustig’, schrijft het warenhuis in het voorjaar van 2019 in het document aan medewerkers. ’De Bijenkorf merkt de impact hiervan.’ Om het tij te keren kondigt de Bijenkorf vervolgens een aantal maatregelen aan, waaronder een vermindering van het aantal fte’s. De ontslagen vallen naar verluidt op de afdelingen marketing, inkoop en operations, waaronder onder meer de beveiligers van de winkels vallen.

Het bedrijf schrijft niet om hoeveel mensen het gaat, maar volgens meerdere ingewijden ontsloeg het warenhuis afgelopen voorjaar ruim dertig werknemers op het hoofdkantoor. Een andere bron spreekt van ‘zestig mensen’. Ook annuleerde de Bijenkorf zijn duurste evenement van het jaar, dat afgelopen donderdag zou plaatsvinden: Turn On The Lights.