• oktober 22, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

lle & Kamille opent 29 oktober zijn eerste winkel in Duitsland. De vestiging in Keulen is de 39ste voor het in 1974 opgerichte familiebedrijf.

Algemeen directeur Hans Geels zegt dat uitbreiding naar de oosterburen hoog op het wensenlijstje stond. Volgens hem waren er veel verzoeken van Duitse klanten die Dille & Kamille kenden van een weekje vakantie in Nederland. “In sommige winkels zorgen zij zelfs voor de helft van de omzet.”

Het was alleen wachten op de juiste locatie, zegt Geels. “Deze hebben we gevonden in Keulen, in de iconische Opern Passagen.” Volgens Geels is de grootste stad van Noordrijn-Westfalen, met meer dan een miljoen inwoners en veel studenten, de ideale plek om in Duitsland te beginnen. Als de winkel een succes wordt, wil hij meer winkels in Duitsland openen. “In eerste instantie vooral in Noordrijn-Westfalen.”

Voor de Goudse binnenstad doen al jaren de geruchten dat ook hier deze keten een filiaal wil openen. Maar net als veel ketens wordt geaarzeld omdat die een vestiging willen openen in een 100.000-plus-inwoners stad. En hoewel Gouda een verzorgingsgebied heeft van zeker 300.000 (buurt-)bewoners stuit het kennelijk vaker af op het feit dat Gouda officieel als gemeente ‘slechts’ circa 75.000 inwoners heeft.