• mei 04, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Er zijn diverse activiteiten in de binnenstad van Gouda de komende dagen. Allereerst is het vandaag 4 mei met vanaf 19.00 uur diverse stille tochten die eindigen bij het oorlogsmonument aan de zijkant van het stadhuis op de Markt. Dit alles om de gevallenen vanaf de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag. In de Goudse binnenstad is het dan koopzondag. Voor het eerst gaat deze maand ook de nieuwe regeling rond koopzondagen in: de rest van het jaar zijn de eerste en laatste zondag van de maand koopzondag. Met in december alle zondagen. Overigens mogen al heel veel winkels in de binnenstad iedere zondag hun deuren openen. Maar uitgezonderd een kaaswinkel, een chocoladewinkel, AH en een paar kapsalons gaat geen winkel iedere zondag open. Kijk hier nog eens voor de regeling rond koopzondagen
Zondag 5 mei wordt op en rond de Markt ook het jaarlijkse stripfestival ‘Strips op de Markt’ gehouden. De bekende stripheld Robbedoes staat deze dag centraal.

Dinsdag 7 mei strijkt voor het eerst dit jaar het Stoffenspektakel neer op de Markt. Tientallen kramen en speciale aanhangwagens staan dan op de Markt en verkopen van 10.00 tot 16.30 uur stoffen, fournituren en alles wat daarmee samenhangt.

Donderdag 9 mei wordt de zesde kaas- en ambachtenmarkt op de Markt gehouden. De afgelopen vijf kaasmarkten werden heel, heel druk bezocht. Zelfs de kaasmarkt van afgelopen donderdag die vanaf 11.00 uur een beetje verwaterde door aanhoudende motregen bleef veel bezoekers van binnen- en buitenland trekken.