• mei 13, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het is van alle jaren: in winkelgebieden gaan winkels en horecazaken weg en komen er ook weer nieuwe bij. Geruchtmakend is het faillissement van Coolcat. Er zou een doorstart komen, maar dat mislukte. De winkels van deze modeketen van ondernemer Roland Kahn gaan dicht. Ook de vestiging aan de Hoogstraat in de binnenstad van Gouda. Om onbekende redenen is het filiaal al sinds afgelopen vrijdag dicht.

Aan de Lange Tiendeweg 67 zat ongeveer vier jaar lang de bierwinkel Arnoldus. Die ging in januari 2018 failliet en stond sinds die tijd leeg. Maar inmiddels is bekend dat hier een dag-horecazaak wordt gestart. Ongeveer recht tegenover zit de bekende hoedenwinkel ’t Matelootje. De eigenaresse gaat binnenkort met pensioen en dus gaat de zaak komende februari – als het huurcontract is afgelopen – dicht. Tenzij zich voor die tijd een ondernemer meldt die deze winkel wel wil overnemen.

Aan de Korte Groenendaal zijn recent twee nieuwe bedrijven gestart. Een winkel in tweedehands boeken en een Surinaams eethuisje: Klein Suriname.
Aan de overkant is slagerij Ron Willebrand gesloten. Het pand is verkocht en de nieuwe eigenaar gaat de ruimte op de begane grond geschikt maken voor de verhuur als winkel.
In de Wijdstraat zijn ook twee nieuwe zaken geopend. Een winkel in koffers en een Indiaas eethuisje, The Spicy Elephant.

En op deze manier blijft ook de Goudse binnenstad haar dynamiek laten zien.