• juni 09, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Maaltijdbezorgers van grote bezorgketens als Domino’s Pizza, New York Pizza en Taco Mundo worden op verkeersles gestuurd. Dat hebben Veilig Verkeer Nederland, de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) en verzekeraar Vereende met elkaar afgesproken. Hierover bericht RetailNews.

Bij de NLVVM zijn elf bezorgketens aangesloten, waaronder ook onder meer Spare Rib Express en Johnny’s Burger. Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats zitten er niet bij.

Ook is afgesproken dat bezorgers per uur betaald worden en niet per bestelling. Dat moet ertoe leiden dat ze minder snel geneigd zijn om bestellingen zo snel mogelijk af te leveren. Ook beloven de bezorgketens dat ze deugdelijke vervoersmiddelen inzetten en dat ze brommers en scooters zoveel mogelijk vervangen door elektrische fietsen.

Ook in Gouda wordt veelvuldig geklaagd door bewoners in wijken en door ondernemers in winkelstraten over keihard rijdende maaltijdbezorgers die alle verkeersvoorschriften massaal negeren. Ook in de binnenstad en dan met name op de Lange Tiendeweg zijn maaltijdbezorgers van een aantal bezorgdiensten berucht om hun snelheden. Ook maaltijdbezorgers die elektrisch rijden blijken hard te racen. En omdat dit bijna geluidloos gaat is het bijna nog gevaarlijker dan de luidruchtige bezorgscooters.