• juli 19, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Dungelmann Schoenen is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De website van de winkelketen is uit de lucht, maar de winkels blijven vooralsnog open. Dat meldt Schoenvisie.

Als curator van Dungelmann is Rob van Seumeren aangesteld, van Van Iersel & Luchtman Advocaten. De schoenenwinkel heeft vijftien vestigingen in Nederland. In totaal werken er zo’n 180 medewerkers. Directeur Loes Lieste van de Velde staat sinds 2017 aan het roer van het bedrijf dat opgericht werd in 1900. Eind 2018 verhuisde het bedrijf zijn hoofdkantoor van Delfsgauw naar het centrum van Den Bosch.

In een interview met RetailTrends vorig jaar gaf Lieste van de Velde aan dat het bedrijf ‘net als de hele retail te maken heeft gehad met een moeilijk halfjaar’. Maar augustus en september dat jaar lieten toch weer goede resultaten zien. “Ik blijf geloven in de combinatie van fysieke winkels en online”, stelde zij toen.

De bij Gouda dichtstbijzijnde vestiging is in het centrum van Den Haag aan de Hoogstraat 1. Frappant detail: een eind verderop zit slagerij Dungelmann aan de Hoogstraat 34. Beide blijken niets met elkaar gemeen te hebben. Slagerij Dungelmann zit er al sinds 1861.