• juli 31, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

FNG, het Belgische moederbedrijf van onder meer Miss Etam en Steps, heeft faillissement aangevraagd in België. In Nederland is uitstel van betaling aangevraagd. Een eerdere poging om nieuwe financiering te zoeken voor de groep is niet gelukt. Volgens het bedrijf zijn er verschillende partijen geïnteresseerd om bepaalde onderdelen van FNG over te nemen. Bij FNG werken zo’n drieduizend mensen.

De onderneming kampte al langer met financiële problemen, die werden verergerd door de lockdown-maatregelen tegen het coronavirus. Omdat banken hebben aangegeven niet met extra geld over de brug te willen komen, hebben verschillende vennootschappen van de modegroep faillissement aangevraagd. FNG leed in 2019 al een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro aan schulden heeft. Dat is dan nog zonder rekening te houden met de coronacrisis in 2020.

Naast Steps en Miss Etam vallen ook ketens als Claudia Sträter, Expresso en Promiss onder FNG. Het bedrijf is actief in België, Nederland en Zweden.
Het is de bedoeling dat de winkels van FNG voorlopig openblijven, zegt een woordvoerder. Daar voegt hij aan toe dat het nog maar de vraag is of werknemers zin hebben naar het werk te komen, nu ze hun baan dreigen te verliezen. Woensdag legde personeel van schoenenketen Brantano in België al spontaan het werk neer toen uit een te vroeg verstuurde jaaropgave duidelijk werd dat er een bankroet op komst was.

In Gouda zat jarenlang een filiaal van Steps in de binnenstad aan de Kleiweg op de hoek met de Turfmarkt. Die is al eveneens jaren geleden vertrokken om plaats te maken voor Rituals. Een filiaal van Miss Etam zit in de Nieuwe Marktpassage.