• maart 08, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Speelgoedketen Intertoys gaat een doorstart maken, zo maakt het concern vrijdag bekend. De Portugese investeerder Green Swan heeft de intentie om de helft van de 286 winkels over te nemen. Andere zullen moeten sluiten.

Afhankelijk van het aantal winkels dat openblijft, zullen volgens een woordvoerder tussen de duizend en vijftienhonderd banen behouden blijven. Op dit moment heeft Intertoys 3.200 medewerkers, van wie maximaal de helft zal verdwijnen.

Uiterlijk per half mei zullen in ieder geval 91 winkels sluiten. Vanaf zaterdag 9 maart zal hier worden begonnen met een uitverkoop.

In totaal heeft Intertoys vierhonderd vestigingen. De winkels van de honderd Nederlandse franchisenemers en de Belgische activiteiten vielen buiten het faillissement. Zij zullen moeten besluiten of ze door willen gaan onder het nieuwe Intertoys.
Twee distributiecentra en het servicekantoor van Intertoys vielen wel onder het faillissement.

In Gouda is een filiaal van Intertoys gevestigd in de binnenstad aan de Nieuwe Markt. Dit filiaal is van een franchisenemer en aan een etalageraam hangt een briefje met de melding dat deze zaak gewoon openblijft.
Maar het filiaal van Bart Smit in de Nieuwe Marktpassage 17, dat ook onder de Intertoys-formule valt, gaat wel dicht. Vanaf zaterdag 9 maart is er opheffingsuitverkoop.