• april 13, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Op parkeerterrein Klein Amerika aan de rand van de Goudse binnenstad zijn dertig plekken gereserveerd voor campers. Voor de prijs van een dagkaart mogen zij daar staan, water en energie gebruiken en afval achterlaten.
Van dit bijzonder genereuze aanbod maken veel campers uit binnen- en buitenland gretig gebruik. Zo gretig dat er vaak meer dan dertig campers staan. Ook blijken campers ongegeneerd meerdere parkeerplaatsen in beslag te nemen. Of noodgedwongen omdat een aantal luxe campers tegenwoordig zo lang is dat de chauffeur gedwongen is de camper overdwars te parkeren.

Bewoners die wonen aan de parkeerplaats klagen over overlast en noemen deze parkeerplaats inmiddels een ‘chaotische camping’. Bij lekker weer blijven camper-gebruikers lang buiten zitten met tafel en stoeltjes hetgeen leidt tot hard praten en dus geluidoverlast.
Ook wordt niet altijd zorgvuldig met achtergelaten afval omgesprongen.

De gemeente Gouda heeft recent weer aangekondigd dat er strenger zal worden gecontroleerd en gehandhaafd. Ook mogen sinds 1 april 2019 niet meer dan dertig campers er overnachten. Wie en wanneer dat gaat controleren is onbekend.