• maart 15, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Gouda is tijdens het Nationaal Congres Evenementen uitgeroepen tot beste Evenementenstad van het jaar voor steden tot 100.000 inwoners. Gekeken is naar de stad die het afgelopen jaar visie en lef heeft getoond op evenementengebied. Een visie, die onder andere gestoeld is op consistent beleid en een robuuste uitvoering.

Tijdens de bekendmaking was een groot aantal organisatoren van Goudse evenementen aanwezig, onder wie vertegenwoordigers van de Gouda bij Kaarslicht, Zotte Zaterdag, de Oranjeboulevard en Roze Zaterdag. Maar ook een vertegenwoordiging van de Brede school was present. Wethouder Thierry van Vugt: ‘Het is geweldig hoe in Gouds steeds vele prachtige evenementen worden neergezet. Dat maakt Gouda tot een aantrekkelijke woonstad en vergroot haar aantrekkingskracht op bezoekers. Ik ben er trots op dat dit nu ook erkenning krijgt op nationale schaal door deze mooie prijs. Een geweldig compliment aan de vele vrijwilligers, organisaties en ondernemers die Gouda’s evenementen jaarlijks tot een succes maken!’

Aantrekkelijk evenementenaanbod
De jury was onder de indruk van het evenementenaanbod in Gouda en prees de creatieve wijze tot vernieuwing in het evenementenbeleid. Daarnaast vond zij het enthousiasme van evenementorganistoren en de samenwerking in Gouda opvallend. De jury is bijvoorbeeld onder de indruk van de Kinderkaasmarkt (zie foto). De samenwerking en het enthousiasme in Gouda bij inwoners en ondernemers werden tevens duidelijk zichtbaar tijdens de presentatie voor de jury, waarbij Gouda goed vertegenwoordigd was, en waarbij een glansrol was weggelegd voor de kinderburgemeester Tess Huijsmans.

Dordrecht werd Evenementenstad in de categorie steden boven de 100.000 inwoners.