• april 30, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het overbekende Goudse bedrijf Grand Canyon is door de corona-crisis omgevallen. Gisteren is onderstaand persbericht door de directeur Remko van der Hammen verspreid:

‘Afgelopen vrijdag hebben wij als Organisatieburo Grand Canyon ons faillissement moeten aanvragen.
Iedereen zal begrijpen dat dit voor ons een enorme klap is. Op 1 oktober 1994 schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel en startte het avontuur. We hebben ruim 25 jaar lang geknokt om van Grand Canyon te maken wat het nu is. We hebben veel hoogtepunten beleefd, maar ook veel moeilijke momenten gekend, toch zijn we er altijd doorheen gekomen. In al die jaren hebben we veel energie gestoken in het organiseren van grote publieksevenementen in Gouda, waarbij het creëren van een stabiele financiële basis te vaak op de achtergrond kwam te liggen.

De vooruitzichten en de orderportefeuille voor dit jaar waren goed en gaven veel vertrouwen. We hadden veel mooie en gevarieerde projecten op stapel staan en het hele team had hier enorm veel zin in. De maatregelen die de overheid afgelopen week naar buiten heeft gebracht betekenen voor ons dat alle projecten tot 1 september geen doorgang kunnen vinden. Voor de periode daarna is het voor iedereen onzeker of en hoe er evenementen kunnen gaan plaatsvinden en dus zelfs over onze zo geliefde ijsbaan valt nog niets zeggen. Mochten er in december al grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, dan is het nog maar de vraag of dat haalbaar is met inachtneming van anderhalve meter afstand.
De huidige situatie is de druppel geweest voor ons. Grand Canyon had geen buffer om dit op te vangen en met het wegvallen van alle events en dus inkomsten kunnen wij nu en in de toekomst niet meer aan onze betalingsverplichtingen voldoen.

We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken met wie we in deze 25 jaar hebben samengewerkt. We zijn en blijven enorm trots op prachtige projecten en samenwerkingen als de Earth Charter events en World Water Day, de Derde Donderdag van het ID College en de Goudse Kaasmarkt. In eigen beheer hebben we 18 jaar Oranjenacht, 9 jaar de Goudse Haringparty, 7 jaar de Gouda Beach Experience en 15 jaar de Goudse IJsbaan georganiseerd. Het verder op de kaart zetten van ons prachtige Gouda was daarbij vaak waar het ons om ging. Soms met wat te veel risico, maar altijd met ons hart.

Grand Canyon was ook betrokken bij het uitvoeren van de werkzaamheden van VVV Gouda. Dit werk zat ons als gegoten en de samenwerking in en met de stad is iets waar wij enorm veel plezier uit hebben gehaald. De VVV in Gouda komt met het faillissement van Grand Canyon niet in gevaar en blijft gewoon bestaan.
We hebben met elkaar zoveel mooie projecten mogen organiseren, zoveel unieke momenten gecreëerd en beleefd en met zoveel bijzondere mensen samengewerkt. Dank daarvoor!’

Op de foto de inmiddels beroemde ijsbaan rond het stadhuis op de Markt in Gouda.