• mei 05, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De S.O.G., de ondernemersvereniging van de binnenstad, doet er in deze vreemde tijd alles aan om de Goudse binnenstad aantrekkelijker te maken.
Zo zijn aan (bijna) alle lantaarnpalen deze week de bekende ‘hanging baskets’ bevestigd, bakken met hangende bloeiende planten. De brugleuningen volgen over een paar dagen. Promen zal in opdracht van de S.O.G. de grote plantenbakken in diverse winkelstraten weer van nieuwe beplanting voorzien. En Promen zal ook zorgen dat alle bakken op tijd water krijgen.

In de winkelstraten zijn ook speciale stickers aangebracht. Grote (zoals op de bijgevoegde foto) en ook kleine met korte regels van bekende hedendaagse Goudse dichters.
De Gouda Cheese Experience is samen met buurvrouw De Bokkensprong en de Stichting Gouda Schoon een actie gestart om de pmd-zakken dagelijks te verwijderen die de hele week door bewoners aan de Agnietenstraat, de Kazernestraat en de Conventstraat worden buiten gezet of buiten gehangen. Zeker als de Cheese Experience straks open gaat is dit voor de toeristische bezoekers geen gezicht.

Kortom, nu een deel van de horeca en de detailhandel min of meer plat ligt, komen er wel allerlei initiatieven naar boven om van de nood een deugd te maken.