Het pand aan de Markt in Gouda waarin vele jaren de Wibra was gevestigd stond korte tijd leeg nadat de Wibra was verhuisd naar de Nieuwe Marktpassage.
Inmiddels is het pand grondig verbouwd tot een enorme horecazaak met de naam Gouds Glas. De zaak is vanochtend om 12.00 uur officieus opengegaan.
Op de begane grond valt de hele lange bar direct op. Verderop is het hele ruime eetgedeelte met een paar grote Goudse ramen dat op de 1e verdieping met een vide verder gaat. Daarboven is een kleine wijnbar.
Vóór Gouds Glas ligt een groot terras.
Op de website staat vermeld: ‘Joost Zekveld en Jeroen Hendriksen hebben hun kennis en passie voor de horeca gebundeld en zo is het nieuwste restaurant van Gouda ontstaan: Gouds Glas. Bij ons kun je genieten van een heerlijke lunch, een driegangen diner met de lekkerste wijnen of van een gezellige borrel met een drankje en een hapje. Verse, lokale seizoensgerechten spelen een hoofdrol in onze Nederlands/Mediterrane keuken. Ons pand reikt zo’n 90 meter diep en bestaat uit vier ruimtes met plek voor tweehonderd gasten binnen en honderd buiten. Of je nou beneden onder de glazen koepel, boven op de vide of wijnbar, tot aan buiten op het terras wil zitten, bij ons ben je van harte welkom!’
Wie meer wil weten over deze bijzondere horecazaak, klik dan hier op Gouds Glas