• april 06, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Het was een kleine week geleden weer 1 april en traditioneel kwamen diverse grappen langs. Zo zou ananas voortaan geweerd worden van pizza’s en juist worden toegevoegd aan diverse soepen.
De leukste grap was de zogenaamde naamsverandering van snoepwinkel Jamin in Japlus. Op de Markt in de Goudse binnenstad zit een filiaal van Jamin en tot afgelopen zaterdag liepen voorbijgangers daar naar de gevel te kijken of de naam al was aangepast.

Voor het tweede jaar verliep Pasen niet zoals men dat – zeker in Gouda – gewend was. Het bekende Paasontbijt op Tweede Paasdag in de Goudse binnenstad ging weer niet door, maar de ondernemers uit de binnenstad hadden wel een prachtige foto uitvergroot laten aanbrengen van het laatste Paasontbijt uit 2019. Die foto hing tegen de achterkant van het stadhuis op de Markt.
Tweede Paasdag verliep zeker in de middag afwisselend: soms stormachtig met sneeuw en dan weer een blauwe lucht met een lekker zonnetje. De meeste horecazaken waren gesloten. Alleen bij de Barbier stond een enthousiast team buiten en waren er af en toe klanten die gezellig met elkaar – als onbekenden – onder parasols voor de sneeuw schuilden en in gesprek gingen. Het levende bewijs dat mensen letterlijk en figuurlijk schreeuwen om menselijk contact en dat de terrassen dus snel weer open moeten.
Ook waren diverse winkels open.