• september 13, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Sportwinkelketens Perry en Aktiesport hebben in het eerste halfjaar ‘een positieve like-for-like groei’ van de omzet laten zien. ‘Like-for-like’ wil zeggen een omzet van het gelijk blijvende aantal winkels. Ook koersen de formules af op een beter bedrijfsresultaat dan vorig jaar, meldt moederbedrijf Sports Unlimited Retail, onderdeel van JD Sports.

Exacte omzetcijfers voor de Nederlandse ketens worden niet gedeeld. Wel laat het sportwinkelbedrijf weten dat dit het derde halfjaar op rij is met een positief resultaat sinds de overname door JD Sports in 2016. De retailers verwachten zowel on- als offline de groei door te zetten en dit boekjaar af te sluiten met een beter resultaat. Het vorige boekjaar, dat liep tot begin februari, maakten Perry en Aktiesport voor het eerst winst onder hun nieuwe eigenaar.

Sports Unlimited laat verder weten dat dit jaar een nieuw omnichannel-platform wordt uitgerold. Daarmee komen alle transacties en klantgegevens van winkels en de webshop realtime beschikbaar. Perry en Aktiesport kunnen daarvan gebruikmaken voor het loyaliteitsprogramma.

In Gouda zitten twee filialen van de ketens in de binnenstad: Aktiesport aan de Markt en Perry aan de Lange Tiendeweg.