• januari 14, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De omzet uit de detailhandel was in november 2,6 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De online omzet was die maand 6,5 procent hoger dan in november 2018.

Nederlandse non-food winkels zetten in november gemiddeld 1,5 procent meer om dan een jaar eerder. Het verkoopvolume, de door prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, steeg met 0,7 procent. Onder meer meubelzaken en drogisterijen deden het goed, waar kledingwinkels en winkels in elektronica en witgoed juist minder omzet realiseerden.

Net als de non-food zaken boekten ook de winkels in voedings- en genotmiddelen in november 1,5 procent meer omzet. Vooral supermarkten zagen hun omzet groeien (1,6 procent). Binnen de voedselbranche bleef het verkoopvolume nagenoeg gelijk.

Vooral online was de groei groot: de totale online omzet was in november 6,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. De omzet van webwinkels steeg met 7 procent en die van winkel die stenen met online combineren met 5,9 procent.