• mei 19, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De bekende horecabeurs Gastvrij Rotterdam die voor eind september stond gepland gaat door de huidige crisis niet door. De beurs, waar ook veel Goudse horeca-ondernemers naar toe gingen, heeft onderstaand persbericht gepubliceerd:

“Wat begon met een mooie ambitie tijdens de financiële crisis in 2011, resulteerde in een geslaagde, eerste editie van Gastvrij Rotterdam in september 2013 in Rotterdam Ahoy. In 7 edities groeide de beurs van 275 naar 550 exposanten en van 6300 naar ruim 16.000 bezoekende horeca ondernemers en managers in september 2019. Ook Gastvrij Rotterdam 2020 leek weer alle records te gaan verbreken; op 1 maart waren vier van de vijf beurshallen al volgeboekt door onze trouwe, maar ook veel nieuwe exposanten.

En toen was daar uit het niets het coronavirus. De horeca èn de evenementenindustrie werden direct keihard geraakt. De gevolgen zijn enorm en nog niet eens volledig te overzien, maar feit is dat steeds meer horecaondernemers maar ook leveranciers moeite hebben om hun bedrijven door deze crisis heen te loodsen.

Het is stil in alle evenementenlocaties in Nederland en dus ook in Ahoy. Dit zal in ieder geval tot eind augustus zo blijven; over de periode daarna is alles nog onzeker. Eén ding is vanaf nu wel zeker en dat is dat we de editie van Gastvrij Rotterdam 2020 doorschuiven naar 2021. Gelet op de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de financiële situatie waarin veel leveranciers zich nu in bevinden en ook de onzekerheden voor duizenden horeca ondernemers, hebben we besloten in september geen beurs te houden. Afgelopen weken hebben we met heel veel exposanten contact gehad, overleg gevoerd met onze belangrijke adviesgroep, de Founding Partners, verschillende afwegingen gemaakt met onze branche- & programmapartners en geconcludeerd dat we alle partijen het meest van dienst zijn als we in september geen beurs houden.”

De beurs staat nu gepland voor 20 t/m 22 september 2021.
Op de foto een kookwedstrijd in een van de hallen van Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam 2018.