• april 17, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De Haagse verhuurder Gerard Paagman heeft bij de rechtbank het faillissement van Hunkemöller aangevraagd. Hij is boos over de eenzijdige beslissing van de winkelketen om voorlopig geen huur meer te betalen vanwege de coronacrisis.

Hunkemöller heeft een huurachterstand van 4498,34 euro bij Paagman, zegt hij tegen het FD. Hij gebruikt het middel om Hunkemöller weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Hij is niet daadwerkelijk uit op een faillissement, zegt zijn advocaat. “Hunkemöller laat hem geen andere keus met deze onfatsoenlijke en juridisch onhoudbare opstelling.”

Paagman stapte eerder deze week al naar de voorzieningenrechter om ontruiming van zijn pand te vorderen. Hunkemöller laat weten zeshonderd huurbazen te hebben en met hen allemaal in overleg te zijn.

Diverse verhuurders en winkeliers kwamen met elkaar in conflict over huurbetalingen. Ketens als HEMA, C&A, Perry Sport, Aktie Sport en Specsavers kondigden eenzijdig aan voorlopig geen of minder huur te betalen.

De Dordtse ondernemer Pieter van Loon heeft deze week hetzelfde gedaan bij Ici Paris en bij Perry. Aan beide ketens verhuurt hij een pand en ook deze ketens hebben hem eenzijdig meegedeeld te stoppen met huurbetalingen.