• september 12, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

HEMA wil zijn producten nog voor eind november in vijftig supermarkten van de Franse supermarktketen Franprix hebben liggen. Bij succes wordt dat zo snel mogelijk uitgebreid naar alle negenhonderd filialen van de Franse retailer. Dat werd bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst in Parijs, ter gelegenheid van de samenwerking tussen beide formules.

HEMA heeft nu in vijftien winkels van Franprix schapruimte gekregen, variërend van twee tot vier meter. De supermarkten krijgen zo’n 250 artikelen, waaronder keukengerei- en textiel, schrijfwaren, babyartikelen, ondergoed en T-shirts. HEMA wil zo gebruikmaken van het grote bereik van Franprix, terwijl de supermarktketen de kans krijgt een non-foodassortiment aan te bieden zonder daar zelf expertise in te hebben.

HEMA heeft al twintig vestiging in Parijs en de regio er omheen. Daarmee heeft de Nederlandse formule al wat merkbekendheid. “Maar Franprix heeft achthonderd winkels alleen al in en rond Parijs, dus met hen kunnen wij van de kracht die we hier al hebben gebruikmaken en tegelijkertijd de distributie enorm verbreden”, aldus de HEMA.