• mei 07, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

HEMA is sinds eind april gestart met het verhuren van auto’s. De Nederlandse winkelketen zegt dat deze stap een voorbeeld is van het aanbieden van een goedkoop en duurzaam product, waarmee het leven van de consument leuker en makkelijker wordt gemaakt. Dit valt binnen de duurzaamheidsstrategie van de retailer, aldus de HEMA.

Daarnaast is het aanbieden van leaseauto’s een aanvulling op de tien verzekeringen van de HEMA, stelt Laura Geerlings, directeur financial service van de winkelketen. Zo kunnen klanten terecht voor onder meer een zorg- of reisverzekering en biedt de retailer een notarisservice aan. “Voor alles geldt dat we kijken naar wat klanten willen”, zei Geerlings tegenover RTL Z. “Het Nederlandse wagenpark wordt schoner, omdat de nieuwe leaseauto’s de oudere en dus meer vervuilende auto’s vervangen.”

HEMA verwacht dat er voldoende vraag naar de service zal zijn. De winkelketen werkt voor de autolease samen met Leaseplan. Er kunnen vier modellen van Toyota vanaf 179 euro worden gehuurd. In juni gaat HEMA kijken of het leaseconcept een succes is.
De stap betekent een volgende vernieuwing binnen de strategie van HEMA. Onlangs kondigde de retailer al aan zijn producten via andere retailers te willen verkopen om zo steeds meer uit te groeien tot een merk.