• september 12, 2020
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Marcel Boekhoorn heeft definitief niets meer te maken met de HEMA. De rechtbank in Amsterdam keurde afgelopen week een aandelentransactie goed, waardoor een groep schuldeisers het voor het zeggen krijgt bij de winkelketen. Dat liet de HEMA vrijdag weten.

De plannen hiervoor werden halverwege juni al gepresenteerd. Onderdeel ervan is dat de schuldenberg van de HEMA ruim wordt gehalveerd van 750 miljoen euro, naar 300 miljoen euro, in ruil voor aandelen van de keten. Daarnaast leent de HEMA nog eens 42 miljoen euro om de kas extra te vullen.

HEMA-topman Tjeerd Jegen laat weten blij te zijn met het nieuws. “We zijn verheugd met de zeer snelle uitspraak van de rechter”, aldus Jegen. “Nu het proces kan worden afgerond, kunnen we ons weer volledig richten op het optimaal bedienen van onze klanten, het uitrollen van ons strategisch plan en het verder uitbouwen ons merk.”

De nieuwe eigenaren van de HEMA hebben al in een eerder stadium aangegeven zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe bezitter. Zo liet topman Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker in juli weten serieuze interesse te hebben.

Fans van de HEMA doen ook een poging om een deel van de winkelketen te bemachtigen. Zij willen door middel van een minderheidsbelang de koers van de winkelketen beïnvloeden en er zo voor zorgen dat HEMA geen speelbal blijft van investeringsmaatschappijen.