• december 11, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

H&M introduceert deze week de mogelijkheid in ons land om online bestellingen op de fiets te laten bezorgen. Nederland heeft daarmee de primeur, aldus H&M. De modeketen zegt van ‘green delivery’ gebruik te maken om zo de bezorging van bestellingen op een duurzame manier uit te kunnen voeren.

H&M werkt voor de fietsbezorging samen met het netwerk van platform Fietskoeriers.nl. Momenteel is het in meer dan dertig steden mogelijk om voor deze leveringsoptie te kiezen. De bestelling wordt de volgende dag tussen zes en tien uur ’s avonds bij consumenten geleverd, omdat volgens H&M op dit tijdstip de kans het grootst is dat klanten thuis zijn. De green delivery kost hetzelfde als een reguliere levering voor de volgende dag.

H&M bestempelt Nederland als ‘fietsland’ en zegt green delivery daarom hier voor het eerst te introduceren. De fietsbezorging past naar eigen zeggen binnen het duurzaamheidsbeleid van de modeketen, die als doel heeft om in 2040 klimaatpositief te zijn.

Ook andere partijen zoals Coolblue en Zalando bezorgen al via een fietskoerier. DHL werkt zowel met busjes als met fietskoeriers (zie foto).
In Gouda heeft Željko Bosić sinds 2006 een eigen bezorgdienst waaraan sinds afgelopen week ook een vrachtfiets is toegevoegd. Zie hiervoor op zijn website: Bezorgen in Gouda