• juni 06, 2021
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

De horeca is blij met de verruimingen die zaterdag zijn ingegaan, laat branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. De organisatie zegt “alleen maar positieve berichten” te hebben ontvangen nu kroegen, strandtenten en restaurants binnen ook weer gasten mogen ontvangen. Ook deze zondag is het door het zonnige weer overal druk.
Wel merkt de organisatie op dat grote ondernemingen nog worstelen met het maximum van vijftig gasten. “Bij slechter weer is het jammer dat er zo weinig mensen naar binnen mogen”, zegt een woordvoerder.

Hoewel er door de heropening van binnenhoreca meer mogelijkheden zijn, zoals het kunnen ontbijten in een hotelzaal in plaats van op de kamer, hoopt de branche dat er binnenkort meer mensen binnen ontvangen kunnen worden.

Voor de cafés zonder terras is er nu ook weer leven in de brouwerij. Ook die hopen heel snel van die eindtijd af zijn en weer terug kunnen naar normaal. Men vraagt zich wel af wat er zal gebeuren in de grensstreken als België besluit de eindtijd van de horeca deze week verder te verruimen naar 23.30 uur. In Nederland mogen horecagelegenheden tot 22.00 uur openblijven.

In de binnenstad van Gouda was het de hele dag een gezellige drukte van belang: open terrassen en ook nog een koopzondag.