• mei 25, 2019
  • Comments : 0
  • In Category : nieuws

Hudson’s Bay heeft bij zijn entree in Nederland de fout gemaakt te veel in het vaarwater van de Bijenkorf te zitten. Dat is ‘een interessante markt, maar ook erg klein’, zegt ceo Stephan Fanderl van moederbedrijf Galeria Kaufhof Karstadt tegen RTL Z. “En dat terwijl er na het verdwijnen van V&D juist veel ruimte lag voor winkels die waar voor je geld bieden, maar niet goedkoop zijn.”

Hudson’s Bay bekijkt op dit moment ‘veel opties’ voor de Nederlandse markt, waaronder het inzetten op een lager segment, zegt Fanderl. “Maar gezien de grote verliezen is wel duidelijk dat we moeten ingrijpen.” Op geruchten dat de winkels in Nederland nog dit jaar sluiten, gaat hij niet in. Hij wijst erop dat de warenhuisketen hier nog niet lang bezig is en nog wat tijd nodig heeft. “Maar het moet zeker niet te lang duren.”

Uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf bleek vorige maand dat Hudson’s Bay een vertrek uit Nederland overweegt. Zusterketen Saks Off 5th heeft de deuren in Rotterdam al gesloten en vertrekt binnenkort ook uit Amsterdam. De Nederlandse warenhuizen zouden in hun eerste jaar tachtig miljoen euro verlies hebben geleden.
Op de foto de vestiging van het warenhuis aan het Rokin in Amsterdam.